Składniki
- Krewetki białe vannamei (ja użyłam mrożone) 225 g.
- Czosnek 5 ząbki
- Masło ok. 75 g
- Sól
- Pieprz
- Papryka ostra w proszku szczypta
- Rzeżucha
- Koperek
Przygotowanie
- Krewetki opłukać pod zimną wodą
Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki
Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno
Koperek umyć i posiekać na drobno.
Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.
Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.
źródło: http://smaker.pl/przepis-chrupiace-krewetki,117556,pelen-brzuszek.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz