piątek, 26 sierpnia 2016

Chrupiące krewetki

Przekąski

Składniki

  • Krewetki białe vannamei (ja użyłam mrożone) 225 g.
  • Czosnek 5 ząbki
  • Masło ok. 75 g
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra w proszku szczypta
  • Rzeżucha
  • Koperek

Przygotowanie

 
  1. Krewetki opłukać pod zimną wodą
Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki
Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno
Koperek umyć i posiekać na drobno.
Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.
Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.
źródło: http://smaker.pl/przepis-chrupiace-krewetki,117556,pelen-brzuszek.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz