
Składniki
- Krewetki białe vannamei (ja użyłam mrożone) 225 g.
- Czosnek 5 ząbki
- Masło ok. 75 g
- Sól
- Pieprz
- Papryka ostra w proszku szczypta
- Rzeżucha
- Koperek
Przygotowanie
Krewetki opłukać pod zimną wodą

Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki

Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno

Koperek umyć i posiekać na drobno.

Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.

Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.


źródło: http://smaker.pl/przepis-chrupiace-krewetki,117556,pelen-brzuszek.html

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz