Składniki
- 4 średnie cukinie
- 6 większych pieczarek
- 3 jajka
- 10 łyżek mąki pszennej
- pół cebuli
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
- Koperek
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Cukinie obrać, wyciąć środki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i zostawić na 15 minut żeby zmiękły. Po tym czasie odsączyć z powstałego soku.
Dodajemy starte na wiórka pieczarki, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Najsmaczniejsze są spożywane na gorąco
źródło: http://smaker.pl/przepis-placuszki-z-cukinii-i-pieczarek,117433,mariola2016.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz