Składniki
- pierś z kurczaka
- ok. 150 g mrożonego szpinaku
- ząbek czosnku
- 3 plasterki mozzarelli grubości ok. 0,5 cm
- szczypta słodkiej papryki i czosnku
- sól i pierz
Przygotowanie
- Szpinak należy podsmażyć i dodać do niego bardzo drobno posiekany ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy. Następnie należy rozsmarować na jej całej powierzchni podsmażony szpinak, na który wykładamy pokrojone w kostkę plasterki mozzarelli. Całość zwijamy dokładnie, posypujemy przyprawami, solimy i pieprzymy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy przez ok. 40 minut.
źródło: http://smaker.pl/przepis-piers-z-kurczaka-ze-szpinakiem-i-mozzarella,117370,diabolekzzielonymi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz