Składniki
- 2 l bulionu mięsnego
- 1 szklanka wody z kiszonych ogórków
- 300 g ogórków kiszonych
- 1 marchewka
- 100 ml śmietany 30 %
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 5-6 dużych ziemniaków
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy. Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bulion zagotowujemy. Dolewamy wodę z ogórków, dodajemy ogórki i marchewkę i gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę, wrzucamy ziemniaki, koperek i doprawiamy do smaku. Całość zagotowujemy. Smacznego :
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-ogorkowa-z-ziemniakami,117483,dagita.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz