Składniki
- Wafle suche - 1 paczka
- Margaryna lub masło - 1 szt.
- Cukier - 1,5 szklanki
- Mleko zwykłe - pół szklanki
- Mleko pełne w proszku - 1/3 torebki
- Kakao - 3 łyżki
- Aromat do ciasta - 1 łyżeczka ( według uznania ale pasuje rumowy )
Przygotowanie
- Margarynę lub masło rozpuścić, dodać mleko zwykłe, cukier oraz kakao. Zagotować do połączenia składników - mieszając aby się nie przypaliło. Wystudzić. Następnie wlać do miski i zmiksować dodając mleko w proszku i dowolny aromat. np. rumowy. Gotową masą przekładać wafle. Wafle należy kroić na drugi dzień.
źródło: http://smaker.pl/przepis-wafle-czekoladowe,117475,mcdusia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz