Składniki
- 3 gałązki selera naciowego
- 6 rzodkiewek
- pęczek szczypioru
- mała sałata lodowa
- średni ogórek
- 4 łyżki oliwy z pestek winogron
- 2 łyżki octu balsamicznego
- Pieprz ziołowy
- Sól morska
- czosnek granulowany
- bazylia suszona
- Do szklanki wsypujemy 1 łyżeczkę bazylii suszonej, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, 2 łyżki octu balsamicznego i pół łyżeczki soli morskiej. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 20 minut.
W między czasie myjemy wszystkie składniki do surówki, gałązki selera naciowego, rzodkiewki, ogórek, sałatę lodową i szczypior. Umyte składniki kroimy w drobną kostkę
Dodajemy oliwę wymieszaną z przyprawami i dobrze mieszamy wszystkie składniki. Odstawiamy surówkę na około godziny po to żeby wszystkie składniki połączyły się smakiem.
Gotowa surówka.
Smacznego!!!
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz