Składniki
- 1 kg fasolki szparagowej
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki startego parmezanu
- 3 łyżki orzechów pinii
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie
Fasolkę myjemy, usuwamy „końcówki”, gotujemy do miękkości w posłodzonej wodzie.
W tym czasie przygotowujemy pesto.
Czosnek, oliwę, orzechy i ser miksujemy na gładko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Fasolkę odcedzamy, przekładamy do garnka i mieszamy z pesto.
Podajemy do razu po przygotowaniu
źródło: http://smaker.pl/przepis-fasolka-szparagowa-z-pesto,119483,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz