Składniki:
- Rozmrożone podgrzybki
- Świeży rozmaryn
- Cebula
- Kotleciki jagnięce
- 100 g wątróbki drobiowej
- Ugotowany ryż
- 1 cytryna
- Bulion
Składniki do marynaty:
- Oliwa z oliwek
- Papryczka piri piri lub papryczka chilli
- Śmietana 36%
- Sól
- Kolorowy pieprz
Przygotowanie sosu grzybowego:
Posiekaną cebulę wrzuć do garnka na rozgrzaną oliwę z oliwek. Delikatnie ją podsmaż i wrzuć rozmrożone grzyby. Dokładnie wymieszaj. Obsmażone grzyby zalej bulionem wołowo–drobiowym. Niech całość chwilę się podusi. Dodaj śmietanę 36% i trochę pieprzu. Wymieszaj. Dodaj szczyptę soli i sok z cytryny.
Przygotowanie marynaty do kotlecików jagnięcych:
Kotleciki jagnięce powinny marynować się 24 godziny. Marynatę przygotuj z oliwy z oliwek, kilku ziaren kolorowego pieprzu, jednej posiekanej papryczki piri piri lub papryczki chilli, świeżego rozmarynu. Po 24 godzinach kotleciki przełóż na grill, niech delikatnie się zgrillują.
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, wyłóż na to 100 g posiekanej wątróbki i ugotowany ryż, całość wymieszaj i smaż.
źródło: http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/8545,program.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz