Składniki na 4 porcje:
- 1 cebula,
- 2 marchewki,
- 500 g pomidorów,
- 4 nóżki z królika,
- 1 grzbiet z królika,
- sól, biały pieprz,
- 2 łyżki oliwy,
- 100 ml wytrawnego wermutu,
- łyżka bulionu warzywnego (instant),
- 2 gałązki pietruszki,
- 2 listki laurowe,
- 1-2 gałązki rozmarynu,
- po 50 g czarnych i zielonych oliwek
- 2 marchewki,
- 500 g pomidorów,
- 4 nóżki z królika,
- 1 grzbiet z królika,
- sól, biały pieprz,
- 2 łyżki oliwy,
- 100 ml wytrawnego wermutu,
- łyżka bulionu warzywnego (instant),
- 2 gałązki pietruszki,
- 2 listki laurowe,
- 1-2 gałązki rozmarynu,
- po 50 g czarnych i zielonych oliwek
Przygotowanie:
Cebulę i marchewkę obrać i pokroić w kostkę, pomidory na duże kawałki. Mięso pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć solą i pieprzem. W brytfannie rozgrzać olej, obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać cebulę i marchewkę i również chwilę przesmażyć. Wlać wermut i 0,75 l wody. Wmieszać bulion. Zioła związać nitką i umieścić w brytfannie. Dodać pomidory i oliwki. Piec w nagrzanym do 200 st. C przez 40-45 minut. Wyjąć zioła i ponownie doprawić królika. Można podawać z chlebem wiejskim.
Czas przygotowania: 75 minut
Jedna porcja zawiera: 2470 kJ/590 kcal
Jedna porcja zawiera: 2470 kJ/590 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz