Składniki:
- pęczek szparagów.
Na ciasto:
- 200 g mąki;
- 100 g chudego twarogu;
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1 jajko;
- 0.5 łyżeczki soli;
- 50 ml oliwy.
Na sos:
- 300 ml gęstej śmietany;
- 3 jajka;
- 2 łyżeczki musztardy;
- 2 łyżeczki sera cheddar w płatkach;
- sól i pieprz do smaku.
Sposób Wykonania:
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składnik ciasta, szybko zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną i obsypaną bułką tartą formę do tart, wykleić brzeg formy.
Przygotować sos: wszystkie składniki zmiksować.
Na cieście rozłożyć szparagi, zlać równomiernie sosem. Tak przygotowaną tarte wstawić na 35 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
źródło: domowe gotowanie (zdjęcie)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz