Składniki na 4 porcje:
- 300 g filetów z kurczaka
- 3 łyżki oleju
- 150 g makaronu
- sól
- 200 g małych pieczarek
- czerwona i żółta papryka
- pęczek zielonej cebulki
- 1 cebula
- 3 łyżki octu balsamicznego
- pieprz, chili, cukier
- 100 g roszponki
Przygotowanie:
Filet z kurczaka obsmażyć na oleju z obu stron przez ok. 10 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić. Mięso zdjąć z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. zieloną cebulkę również pokroić. Mięso pokroić w paseczki. Roszponkę umyć. Ocet zmieszać z solą i pieprzem, dodać cebulę i 2 łyżki oleju, doprawić chili i cukrem. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz