Kruszonka korzenna:
100 g masła wymieszać z 50 g cukru. Następnie oddzielnie wymieszać 30 g kakao, mielony cynamon, goździk, kardamon, anyż z 150 g mąki. Całość połączyć i utrzeć na miał.
Pstrąg:
- 2 filety z pstrąga
- masło 100 g (2 łyżki)
- olej 30 ml
- sól, pieprz
Filety posolić i popieprzyć następnie na rozgrzaną patelnię wylać olej i dodać masło. Na tak przygotowana patelnię wykładamy filety skórą do dołu patelni teflonowej i smażymy około 2 min na średnim ogniu. Po określonym czasie polewamy gorącym tłuszczem wierzch ryby tak aby się ściął. Całość przekładamy na papier pergaminowy i posypujemy naszą kruszonką. Zapiekamy w piekarniku około 10 min w temp. 180 stopni C.
źródło: TVP
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz