Składniki:
- Mix sałat
- Miód
- Musztarda
- Granat
- 6 sztuk szarych krewetek
- Suszone kwiaty
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie sosu winegret:
Połącz 1 łyżeczkę miodu z 1 łyżeczką musztardy. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Wyciśnij sok z ćwiartki granatu. Dodaj również ziarna granatu. Całość wymieszaj.
Oczyszczone i nacięte krewetki usmaż na delikatny różowy kolor na oliwie i oliwek.
Sałatę wymieszaj z sosem winegret. Przełóż ją na talerz. Na około sałaty ułóż usmażone krewetki i delikatnie je posól. Na sałatę wyłóż ziarna granatu. Całość skrop oliwą oliwek, dodaj trochę pieprzu i posyp suszonymi kwiatami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz