wtorek, 30 maja 2017

Młoda kapusta słodko-kwaśna

Młoda kapusta słodko-kwaśna


Składniki

Główka młodej kapusty
Łyżka oliwy z oliwek
Łyżka masła
Sól
Biały pieprz
2 łyżki cukru
2 łyżki octu winnego białego
Pól pęczka koperku
 

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta słodko-kwaśna
  • Młoda kapusta słodko-kwaśna1. Kapustę myjemy, dzielimy na 4 części i szatkujemy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy.
źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mloda-kapusta-slodko-kwasna-4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz