Składniki
4 łodygi rabarbaru
op. ciasta francuskiego (275g)
4 łyżki domowego cukru z wanilią
cukier puder do posypania
op. ciasta francuskiego (275g)
4 łyżki domowego cukru z wanilią
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
Ciastka francuskie z rabarbarem
- 1. Ciasto pokroić na kwadraty o boku ok 8-9 cm. Nożem naciąć w środku kwadrat o 1 cm mniejszy nie docinając 2 przeciwległych rogów. Następnie przeplatamy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem i nakładać po łyżce na środek każdego ciastka. Ciasteczka piec ok 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciastka-francuskie-z-rabarbarem-1
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz