środa, 17 maja 2017

Ciastka francuskie z rabarbarem

Ciastka francuskie z rabarbarem

Składniki

4 łodygi rabarbaru

op. ciasta francuskiego (275g)

4 łyżki domowego cukru z wanilią


cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Ciastka francuskie z rabarbarem
  • Wycinanie kwadratów i składanie ciastek1. Ciasto pokroić na kwadraty o boku ok 8-9 cm. Nożem naciąć w środku kwadrat o 1 cm mniejszy nie docinając 2 przeciwległych rogów. Następnie przeplatamy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem i nakładać po łyżce na środek każdego ciastka. Ciasteczka piec ok 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciastka-francuskie-z-rabarbarem-1

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz