Składniki
- filety rybne 50 dag
- Szpinak 20 dag
- pieczarki- 30 dag
- czosnek- 3 ząbki
- jogurt naturalny- 5 łyżek
- musztarda delikatesowa 2 łyżeczki
- Sól
- Pieprz cytrynowy
- Gałka muszkatołowa- 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek- 2 łyżki
Przygotowanie
Filety pokrój na małe kawałki. Posyp z każdej strony solą i pieprzem. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Oczyszczone pieczarki także pokrój w plastry. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek. Smaż do czasu aż uwolni swój aromat. Dołóż pieczarki. Poczekaj aż odparują nadmiar wody. Dołóż szpinak. Jogurt wymieszaj z musztardą i gałką. Dodaj do ryby. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Włóż rybę. Duś pod przykryciem przez ok. 10 minut.
źródło: https://smaker.pl/przepis-ryba-ze-szpinakiem,126297,pobitegarybarbary.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz