Składniki
- biszkopt z 8 jaj
- krem:
- serek homogenizowany waniliowy 2 szt
- śmietana 30% 1/2 litra
- cukier puder 2 łyżki
- cukier 2 łyżki
- żelatyna 3 łyżeczki
- poncz:
- kawa rozpuszczalna 5 łyżeczek
- cappuccino rumowe 7 łyżeczek
- cukier
- wafelek w czekoladzie 1 szt
Przygotowanie
1. kawę i cappuccino zalać 200 ml gorącej wody, posłodzić do smaku, wystudzić,
2. żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać cukier, rozpuścić,
3. śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serki i zimną żelatynę,
4. biszkopt przekroić na pół, nasączyć ponczem, wyłożyć krem (zostawić trochę na posmarowanie wierzchu), przykryć drugim ciastem, nasączyć, posmarować kremem, na wierzch zetrzeć wafelka czekoladowego.
2. żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać cukier, rozpuścić,
3. śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serki i zimną żelatynę,
4. biszkopt przekroić na pół, nasączyć ponczem, wyłożyć krem (zostawić trochę na posmarowanie wierzchu), przykryć drugim ciastem, nasączyć, posmarować kremem, na wierzch zetrzeć wafelka czekoladowego.
źródło: https://smaker.pl/przepis-princessa,122246,asia67.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz