poniedziałek, 29 maja 2017

Princessa

Princessa

Składniki

  • biszkopt z 8 jaj
  • krem:
  • serek homogenizowany waniliowy 2 szt
  • śmietana 30% 1/2 litra
  • cukier puder 2 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • poncz:
  • kawa rozpuszczalna 5 łyżeczek
  • cappuccino rumowe 7 łyżeczek
  • cukier
  • wafelek w czekoladzie 1 szt

Przygotowanie

 
1. kawę i cappuccino zalać 200 ml gorącej wody, posłodzić do smaku, wystudzić,
2. żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać cukier, rozpuścić,
3. śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serki i zimną żelatynę,
4. biszkopt przekroić na pół, nasączyć ponczem, wyłożyć krem (zostawić trochę na posmarowanie wierzchu), przykryć drugim ciastem, nasączyć, posmarować kremem, na wierzch zetrzeć wafelka czekoladowego.
źródło: https://smaker.pl/przepis-princessa,122246,asia67.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz