środa, 10 maja 2017

Zupa pomidorowa a’la mexicana

Zupy

Składniki

  • 2 szyje indycze
  • 2 marchewki
  • 1 mały seler
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 190 g koncentratu pomidorowego
  • ulubiony makaron
  • chilli w proszku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy 20 min od momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich miękkości.
Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone.
źródło: https://smaker.pl/przepis-zupa-pomidorowa-a-la-mexicana,121785,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz