Składniki
- 2 szyje indycze
- 2 marchewki
- 1 mały seler
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 190 g koncentratu pomidorowego
- ulubiony makaron
- chilli w proszku
- sól, pieprz
Przygotowanie
Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy 20 min od momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich miękkości.
Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone.
Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone.
źródło: https://smaker.pl/przepis-zupa-pomidorowa-a-la-mexicana,121785,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz