Składniki
- Mięso wołowe z rosołu 40-50 dkg
- mięso drobiowe z rosołu 30-40 dkg
- Jajka 3 szt
- bułka kajzerka 1 szt.
- ogórki konserwowe 4-5 szt.średnie
- Papryka czerwona mała
- por średni cały
- pieprz i sól
Przygotowanie
Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką.
Por,ogórki i paprykę pokroić w kostkę,dodać do mięsa.
Żółtka oddzielić od białek,dodać do mięsnej masy.
Pianę ubić.Mięso wyrobić najlepiej ręką doprawić do smaku,na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać.
Foremkę keksówkę posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.
Piec około 50min w 190st.góra dół.
Lekko przestudzone wyjąć na tackę.
Por,ogórki i paprykę pokroić w kostkę,dodać do mięsa.
Żółtka oddzielić od białek,dodać do mięsnej masy.
Pianę ubić.Mięso wyrobić najlepiej ręką doprawić do smaku,na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać.
Foremkę keksówkę posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.
Piec około 50min w 190st.góra dół.
Lekko przestudzone wyjąć na tackę.
źródło: https://smaker.pl/przepis-pieczyste-drobiowo-wolowe-z-warzywami,122117,docherro.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz