środa, 3 maja 2017

Makaron z sosem śmietanowo-grzybowym

Dania główne

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu szerokie wstążki
  • 400-500 g pieczarek i boczniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 250 ml śmietany 30%
  • Pietruszka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

 
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, po chwili dodajemy pokrojone w paski pieczarki oraz boczniaki. Smażymy ok 5-8 minut. Gotujemy makaron wedle czasu na opakowaniu.
Zalewamy grzyby śmietaną doprawiamy solą i pieprzem oraz do smaku solimy i pieprzymy. Pietruszkę kroimy i dodajemy do grzybów.
źródło: https://smaker.pl/przepis-makaron-z-sosem-smietanowo-grzybowym,121705,habibichi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz