Składniki
- Kasza gryczana 1/3 szklanki
- Kasza jęczmienna 1/3 szklanki
- kasza jaglana 1/3 szklanki
- 2 szklanki wody lub rosołu
- ryba wędzona 15 dag (dowolna)
- Ser żółty starty 5 łyżek
- Jajo kurze 2 szt
- tłuszcz 2 łyżki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól do smaku
- papryka ostra mielona do smaku
- bułka tarta do panierki
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Wykonanie:
Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu lub na rosole. Do przestudzonej kaszy dodać starty ser, posiekaną rybę, natkę pietruszki i jajka. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem, super smakują z kopytkami z dodatkiem surówki z marchewki.
Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu lub na rosole. Do przestudzonej kaszy dodać starty ser, posiekaną rybę, natkę pietruszki i jajka. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem, super smakują z kopytkami z dodatkiem surówki z marchewki.
źródło: https://smaker.pl/przepis-kotlety-z-kaszy-i-wedzonej-ryby,122052,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz