Składniki
CIASTO:1 szkl mąki
1/2 szkl mleka
2 jaja
2 białka
1 łyżeczka cukru
sól
3 łyżki śmietany
PONADTO:
6 niewielkich jabłek
cukier puder
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Jabłka w cieście
- 1. Z mąki, mleka, 2 jaj, śmietany, cukru i szczypty soli przygotować ciasto.
- 2. 2 białka ubić, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
- 3. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć środki. Pokroić w plastry.
- 4. Plastry jabłek zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
- 5. Usmażone jabłka w cieście odkładać na chwilę na papierowy ręcznik.
- 6. Gotowe oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz