czwartek, 11 maja 2017

Pierogi z serem

Pierogi z serem

Składniki

Ciasto:

1 kilogram mąki

2 szklanki ciepłej wody

1 jajko i żółtko

1/4 szklanki oleju

odrobina soli

Farsz:

1 kilogram sera białego

3 żółtka

2 cukry waniliowe

Cukier do smaku

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi z serem
  • pierogi1. Ser biały ucieramy z żółtkami ,dodajemy mąkę ziemniaczaną, cukier oraz cukier waniliowy. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
  • pierogi2. Ciasto cienko wałkujemy szklanką wycinamy krążki, na środek każdego krążka nakładamy farsz .
  • pierogi3. Pierogi składamy na pół i zlepiamy brzegi pierogów robiąc falbankę.
  • pierogi4. Wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotujemy do momentu aż pierogi wypłyną na wierzch przez 3-4 minuty.


źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pierogi-z-serem-44

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz