Składniki:
30 dag czerwonej kapusty (waga po obraniu)
sól (himalajska)
3 dag cebuli (waga po obraniu)
1 ½ łyżki majonezu
pieprz czarny
Sposób wykonania:
Czerwoną kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Przełożyć do miski, posypać szczyptą soli, wymieszać i odstawić na około 15 minut.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do czerwonej kapusty dodać cebulę, majonez, kilka kropli soku z cytryny oraz szczyptę rozgniecionego w palcach majeranku i czarnego pieprzu.
Całość razem wymieszać i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje
źródło: https://www.smaczny.pl/przepis,surowka_z_czerwonej_kapusty_z_majonezem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz