Deser z mandarynkami, bakaliami i jogurtem - składniki
- około 370 g gęstego jogurtu naturalnego
- 4 mandarynki
- 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki grubo posiekanych migdałów
- 2 łyżki sparzonych rodzynków
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki miodu
- szczypta cynamonu
Deser z mandarynkami, bakaliami i jogurtem - sposób przygotowania
Jogurt mocno schłodź w lodówce. Orzechy i migdały zrumień na suchej patelni. Wymieszaj je z rodzynkami, miodem i szczyptą cynamonu. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. W szklanych pucharkach układaj warstwami: cząstki mandarynek, na nich warstwę mocno schłodzonego jogurtu, następnie bakalie w miodzie i ponownie jogurt. Wierzch udekoruj kawałkiem mandarynki, posyp wiórkami kokosowymi i od razu podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz