Składniki na ok. 8 porcji:
- 50 dag białej kapusty,
- ok. 30 - 40 dag łopatki wieprzowej z kością (lub innego mięsa),
- 3 średnie marchewki,
- 3 średnie ziemniaki,
- łyżka masła,
- sól
- pieprz ziołowy,
- "Warzywko".
Przygotowanie:
Mięso zalać wodą, posolić trochę i gotować przez około 40 minut. Kapustę oraz cebulę drobno posiekać. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotowane warzywa włożyć do gotującego się mięsa. Dodać łyżkę masła, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym, gotować przez około pół godziny. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do zupy, gotować, aż staną się miękkie. Na około 5 minut przed końcem gotowania dodać jedną łyżeczkę przyprawy "Warzywko".
Czas przygotowania 1 godzina minut
Czas przygotowania 1 godzina minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz