Składniki
dla 2 osób
- 1 duży pęczek szpinaku,,
- żółty ser, 10 dag
- czosnek, 2-3 ząbki
- sol, 2 szczypty
- świeżo mielony pieprz, szczypta
- naleśniki, 5
Opis przygotowania
czas przygotowania:
1. Szpinak dokładnie opłukać, odciąć łodyżki, odstawić do odsączenia.
2. Czosnek obrać drobniutko posiekać, lub przecisnąć przez praskę, ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
3. Na patelnię wylać odrobinę oliwy wrzucić szpinak, lekko podsmażyć, dodać czosnek i smażyć do całkowitego odparowania płynu.
4. Na naleśnikach układać cieniutką warstwę farszu, obok ułożyć starty ser, zawinąć i przesmażyć na patelni do zrumienienia.
5. Podawać z sosem czosnkowym.
P.S Polecam. Sam robiłem. Dużo wcześniej niż ten przepis był publikowany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz