Składniki
dla 2-4 osób- królik,
- sól,pieprz,
- 1/2 szklanki wody,
- 4 łyżki oleju,
Opis przygotowania
czas przygotowania:
1. Królika kroimy na porcję, nacieramy solą i pieprzem...odstawiamy do lodówki. Po ok 2 godzinach przekładamy mięsko do naczynia żaroodpornego-podlewamy wodą i olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) i pieczemy ok 2 godzin.
2. Można też zrobić sos pieczarkowy: podsmażamy cebulkę i pieczarki, wlewamy wodę, wsypujemy posiekaną natkę. Zaprawiamy mąką i śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem...ale wtedy nie jest to wersja lekkostrawna :)
2. Można też zrobić sos pieczarkowy: podsmażamy cebulkę i pieczarki, wlewamy wodę, wsypujemy posiekaną natkę. Zaprawiamy mąką i śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem...ale wtedy nie jest to wersja lekkostrawna :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz