niedziela, 26 lutego 2012

Francuskie paszteciki z żółtym serem



Francuskie paszteciki z żółtym serem


Składniki

dla 2-4 osób
  • ugotowane udko kurczaka, 
  • kapusta kwaszona, 
  • cebula, 
  • żółty ser, 
  • ciasto francuskie, 
  • sezam, 
  • pieprz, 
  • sól, 
  • oliwa, 

Opis przygotowania

czas przygotowania: 
1. Z ugotowanego udka kurczaka zdjąć mięso i drobno je pokroić. Kapustę kwaszoną mocno odcisnąć i drobno pokroić. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie. Wszystkie składniki wymieszać, dodać starty żółty ser i dużo pieprzu, szczyptę soli. Farsz nakładać na kawałki ciasta francuskiego, które zawijać w pasztecik. Po wierzchu posypać sezamem. Piec w 220 stopniach przez 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz