Składniki
- 4 jajka
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1/2 łyżeczki oleju lnianego (może być oliwa z oliwek)
- pół pęczka szczypiorku
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Jajka wkładamy do wody i gotujemy na pół-twardo (około 8 minut od momentu wrzenia)- dzięki takiemu przygotowaniu jajek pasta nie będzie sucha - tylko kremowa i pyszna! Zalewamy zimną wodą, ostudzone obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z musztardą, jogurtem, olejem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smarujemy pastą ulubione pieczywo :) Smacznego!
Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)
Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)
źródło: https://smaker.pl/przepis-fit-pasta-jajeczna-ze-szczypiorkiem-bez-majonezu,124542,mimiwiki.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz