Składniki
- 10 małych kiełbas
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 chili
- 1 łyżka suszonego oregano
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
Przygotowanie
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy do zrumienienia. Całość zalewamy pomidorami, dodajemy poszatkowane chili, oregano, sól i pieprz, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.
Kiełbasy nakłuwamy widelcem (można też naciąć nożem), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym i pieczemy pod przykryciem jakieś 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie można pozbyć się pokrywki i piec jeszcze 10 minut, do zrumienienia.
Kiełbasy nakłuwamy widelcem (można też naciąć nożem), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym i pieczemy pod przykryciem jakieś 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie można pozbyć się pokrywki i piec jeszcze 10 minut, do zrumienienia.
źródło: https://smaker.pl/przepis-jaskolcze-gniazda,30369,jagoda50.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz