sobota, 8 kwietnia 2017

Przepis na: Pasta z tuńczyka czyli jaja faszerowane

Przekąski

Składniki

  • 6 jaj
  • 65 g. tuńczyka w sosie własnym
  • 6 żółtek
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 - 3 łyżek majonezu
  • 1/4 łyżeczki czosnku mielonego

Przygotowanie

 
Jaja ugotować na twardo. Przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Tuńczyka z całą zawartością puszki wyłożyć do miski, połączyć z żółtkami. Dodać pieprz, czosnek, majonez. Zgnieść za pomocą tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do rękawa do dekoracji i udekorować pastą jajka.

W przepisie nie ma soli. Jest jej wystarczająco w tuńczyku. Jednak jeżeli lubicie bardziej na słono, można posolić do smaku.
źródło: https://smaker.pl/przepis-pasta-z-tunczyka-czyli-jaja-faszerowane,125113,ciacho50.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz