Składniki
- 6 jaj
- 65 g. tuńczyka w sosie własnym
- 6 żółtek
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 - 3 łyżek majonezu
- 1/4 łyżeczki czosnku mielonego
Przygotowanie
Jaja ugotować na twardo. Przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Tuńczyka z całą zawartością puszki wyłożyć do miski, połączyć z żółtkami. Dodać pieprz, czosnek, majonez. Zgnieść za pomocą tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do rękawa do dekoracji i udekorować pastą jajka.
W przepisie nie ma soli. Jest jej wystarczająco w tuńczyku. Jednak jeżeli lubicie bardziej na słono, można posolić do smaku.
W przepisie nie ma soli. Jest jej wystarczająco w tuńczyku. Jednak jeżeli lubicie bardziej na słono, można posolić do smaku.
źródło: https://smaker.pl/przepis-pasta-z-tunczyka-czyli-jaja-faszerowane,125113,ciacho50.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz