czwartek, 13 kwietnia 2017

Jajka faszerowane

Śniadania

Składniki

  • jajka 4 szt
  • pieczarki 3-4 szt
  • ser żółty 2 plastry
  • cebula kawałek
  • szczypiorek
  • rzeżucha
  • masło, olej
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Przygotowanie

1. jaka ugotować na twardo, wystudzić, ostrym nożem przekroić na pół (uważać żeby skorupka się nie pokruszyła), łyżeczką wyjąć jajka, skorupki odłożyć, jajka pokroić w drobną kosteczkę,
2. cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić, posolić i popieprzyć,
3. ser, rzeżuchę i szczypiorek pokroić, dodać wraz z pieczarkami do jajek, doprawić wg własnego smaku,
4. skorupki napełnić farszem, ubić delikatnie żeby się nie wysypał, zanurzyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,
źródło: https://smaker.pl/przepis-jajka-faszerowane,125258,asia67.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz