Składniki
- 4 jajka (można więcej)
- kilka gałązek świeżego koperku
- 1 łyżka musztardy łagodnej
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- sól i pieprz
- mielona ostra papryka (może być wędzona)
- szczypiorek do dekoracji
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupek i ostudzeniu przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki.
Żółtka następnie rozdrabniamy łyżką, dodajemy kolejno majonez, chrzan, musztardę i drobno posiekany koperek. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Połówki jajek napełniamy przygotowaną masą. Pozostawiamy w lodówce do chłodzenia ok. 30 minut. Dekorujemy mieloną papryką słodką i szczypiorkiem.
ŹRÓDŁO: https://smaker.pl/przepis-nadziewane-jajka-wielkanocne,125000,codziennik-kulinarny.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz