czwartek, 20 kwietnia 2017

Kule mięsne z pieczarkami

Kule mięsne z pieczarkami - 58e6708b02b67

Składniki

1 duży podwójny filet z kurczaka
300 g pieczarek
1 cebula
1 kulka sera mozzarella (200g)
2 łyżki śmietany
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka masła
gałązka tymianku
pieprz
sól
pikantna przyprawa do kurczaka

folia aluminiowa 4 x 28/28cm

Sposób przygotowania przepisu:

Kule mięsne z pieczarkami
  • Kule mięsne z pieczarkami1. Mięso podzielić na cztery kotlety i rozbić. Rozłożyć na folii aluminiowej posmarowanej olejem, posypać solą i pieprzem.
  • Kule mięsne z pieczarkami2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać masło i pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Do przestudzonej masy dodać rozdrobniony ser. Wyłożyć na kotlety.
  • Kule mięsne z pieczarkami3. Zawinąć mięso do góry, formując kulę. Posypać przyprawą do kurczaka.
  • Kule mięsne z pieczarkami4. Zawinąć folię do góry i dobrze ścisnąć.
  • Kule mięsne z pieczarkami5. Ułożyć zawiniątka w formie do pieczenia. Piec w temp. 190 stopni 30 minut. Po tym czasie rozchylić folię i piec do zrumienienia ok. 10 minut.
źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kule-miesne-z-pieczarkami-1

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz