Składniki
- 200 g makaronu tagiatelle
- 300 g pieczarek
- 6 pomidorów suszonych
- 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- 2 szalotki
- 1/2 szklanki śmietanki 18%
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, czosnek granulowany
Przygotowanie
Szalotkę i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na rozgrzaną patelnię wraz z olejem ze słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia.
Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje.
Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
źródło: https://smaker.pl/przepis-makaron-z-sosem-pieczarkowym-i-suszonymi-pomidorami,124961,szefowa-kuchni.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz