niedziela, 30 kwietnia 2017

Kiełbasa pieczona w sosie pomidorowym

Dania główne

Składniki

  • 10 małych kiełbas
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 chili
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

 
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy do zrumienienia. Całość zalewamy pomidorami, dodajemy poszatkowane chili, oregano, sól i pieprz, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. 
Kiełbasy nakłuwamy widelcem (można też naciąć nożem), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym i pieczemy pod przykryciem jakieś 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie można pozbyć się pokrywki i piec jeszcze 10 minut, do zrumienienia.
źródło: https://smaker.pl/przepis-jaskolcze-gniazda,30369,jagoda50.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz