środa, 23 listopada 2016

Leczo z kabaczka

Dania główne
 Idealne z bułką lub ryżem 

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kabaczek (ok 1 kg)
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • mielona wędzona papryka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Cebulę siekamy.
Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.

Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).

Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min.

Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-leczo-z-kabaczka,119179,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz