Idealne z bułką lub ryżem
Składniki
- 1 duża cebula
- 4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej
- 2 łyżki oleju
- 200 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 kabaczek (ok 1 kg)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- mielona wędzona papryka
- sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy.
Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.
Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min.
Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.
Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.
Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min.
Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-leczo-z-kabaczka,119179,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz