Składniki
- 300 gram wędzonego dorsza
- 250 gram twarogu
- 3 łyżki gęstej śmietany
- 1 jajko
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- natka pietruszki lub szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Dorsza oddzieliłem od ości. Przełożyłem do miski, rozdrobniłem.
Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem w drobna kosteczkę. Wszystkie składniki dodałem do pasty. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem
Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem w drobna kosteczkę. Wszystkie składniki dodałem do pasty. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem
źródło: http://smaker.pl/przepis-pasta-z-wedzonego-dorsza-i-bialego-sera,119268,obserwator.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz