Składniki
- ok. 1 kg buraczków
- zimna przegotowana woda
- 6 - 8 tabletek słodzika
- sól, kwasek cytrynowy
Przygotowanie
Umyć buraczki. Przygotować garnek z wodą, włożyć buraczki.
Gotować do miękkości.
Ugotowane i ostudzone buraczki obrać ze skórki.
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać sól, rozgniecione słodziki, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku. Podlać zimną wodą przegotowaną. Wymieszać wszystko.
Wstawić do lodówki.
Podawać schłodzone.
Gotować do miękkości.
Ugotowane i ostudzone buraczki obrać ze skórki.
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać sól, rozgniecione słodziki, szczyptę kwasku cytrynowego do smaku. Podlać zimną wodą przegotowaną. Wymieszać wszystko.
Wstawić do lodówki.
Podawać schłodzone.
źródło: http://smaker.pl/przepis-buraczki,118721,gosha0310.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz