Składniki
- Składniki na ciasto naleśnikowe:
- maka 10 dag
- Jajo kurze 1 szt.
- Mleko 1/8 litra
- woda gazowana 1/8 litra
- sól do smaku
- Składniki na nadzienie:
- Pieczarki 25 dag
- bułka 1 szt
- Cebula biała 1 szt
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz 1 łyżka
- Składniki na panierkę:
- Jajo kurze 1 szt.
- bułka tarta 1/2 szklanki
- olej do smażenia
Przygotowanie
Wykonanie:
Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać. Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem.
Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać. Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem.
Zawijać w rulon i kroić na trzy części. Następnie obtaczać w jaju i bułce tartej. Smażyć lekko złociście i podawać z barszczem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-paszteciki-nalesnikowe-z-pieczarkami,119234,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz