środa, 23 listopada 2016

Racuchy z proszkiem do pieczenia

Składniki:

Sposób wykonania:

Do miski wsypać przesianą mąkę pszenną, dodać proszek do pieczenia, sól, wlać mleko i wbić jajka. Całość razem dokładnie wymieszać (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany).
 
Olej rozgrzać i nakładać łyżką przygotowane ciasto, formując owalne lub okrągłe racuchy. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wykładać na ręcznik papierowy. Posypać cukrem pudrem i podać na stół.
U mnie smażone przez babcię i babcinym sposobem - wyszły takie „grubaski” ale można kłaść mniej ciasta, wtedy będą zgrabniejsze - a w smaku są przepyszne - ciepłe chyba najlepsze 
źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,racuchy_z_proszkiem_do_pieczenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz