poniedziałek, 7 listopada 2016

Krokiety z fasolką

Dania główne

Składniki

  • biała fasola z puszki 1 szt
  • Jajo kurze 2 szt
  • łosoś wędzony 10 dag
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • sól do smaku
  • cząber do smaku
  • Bułka tarta i mąka do panierki (tyle samo)
  • olej do smażenia

Przygotowanie

 

Wykonanie: 

Fasolkę z puszki rozetrzeć na miazgę widelcem, połączyć z rybą i z jednym ugotowanym pokrojonym jajem. Masę wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej i surowym jajkiem. Przyprawić do smaku, kształtować owalne krokiety, panierować w bułce z mąką i smażyć na złoty kolor.

źródło: http://smaker.pl/przepis-krokiety-z-fasolka,118830,tradycyjna-kuchnia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz