Składniki
- Składniki na naleśniki:
- mąka 25 dag
- Mleko 1 szklanka
- Olej roślinny 1/4 szklanki
- piwo jasne 1 szklanka
- Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- sól do smaku
- Składniki na nadzienie pieczarkowe:
- Pieczarki 1/2 kg
- Cebula biała 1 szt
- Masło 1/4 kostki
- Ser żółty 25 dag (polecam ser wędzony)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Wykonanie naleśników:
Jaja połączyć z mlekiem, piwem. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olej , przyprawić do smaku solą. Patelnię rozgrzać i smażyć naleśniki
Wykonanie nadzienia pieczarkowego:
Pieczarki pokroić i poddusić na maśle z cebulą. Dodać starty ser, przyprawić do smaku.
Jaja połączyć z mlekiem, piwem. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olej , przyprawić do smaku solą. Patelnię rozgrzać i smażyć naleśniki
Wykonanie nadzienia pieczarkowego:
Pieczarki pokroić i poddusić na maśle z cebulą. Dodać starty ser, przyprawić do smaku.
Nadziewać naleśniki piwne. Podawać z czerwonym barszczem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-nalesniki-piwne-z-nadzieniem-pieczarkowym,118789,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz