Składniki
- 1,2 kg udek z kurczaka
- 30 dag wątróbki z kurczaka
- 50 dag piersi z kurczaka
- 3 marchwie
- 2 pietruszki
- 3 litry bulionu warzywnego
- 1 czerstwa bułka
- sól,pieprz
Przygotowanie
Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut, po tym czasie dokładamy jeszcze wątróbki drobiowe, gotujemy razem jeszcze ok 20 minut..
Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.
Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy.
źródło: http://smaker.pl/przepis-drobiowy-pasztet,119142,tasty-and-fit.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz