Przygotowanie
Marchew kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy.
Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle.
Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.
Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Cebulę siekamy.
Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle.
Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.
Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-krem-z-kabaczka,119166,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz