wtorek, 22 listopada 2016

Zupa krem z kabaczka

Zupy

Składniki

  • 1 kabaczek
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • szczypiorek
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Marchew kroimy w kostkę.

Cebulę siekamy.

Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.

Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle.

Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.

Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-krem-z-kabaczka,119166,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz