Składniki
- 300 g makaronu fusilli
- 150 g parzonego boczku
- 1 kalarepka
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 50 g twardego sera koziego
- szczypiorek
- sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
W tym samym czasie:
Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.
Ser kroimy w kostkę.
Szczypiorek siekamy.
Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
W tym samym czasie:
Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.
Ser kroimy w kostkę.
Szczypiorek siekamy.
Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
źródło: http://smaker.pl/przepis-fusilli-z-boczkiem-i-kozim-serem,119946,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz