Składniki
- Kapusta biała 1 szt
- bułka czerstwa 1 szt
- Mleko 1/2 szklanki
- tłuszcz 2 łyżki
- Cebula biała 1 szt
- Jajo kurze 3 szt
- sól i pieprz ziołowy do smaku
- Kasza manna 1/2 szklanki
- olej do smażenia
Przygotowanie
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, pokroić i obgotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i odcisnąć. Bułkę namoczyć w mleku i również dobrze odcisnąć. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu, po czym zmielić z bułką i kapustą. Dodać jajka, przyprawić do smaku, wsypać mannę ( w razie dosypać więcej kaszy manny) i formować kotleciki. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju i podawać z ostrymi sosami.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kapusciane-kotleciki,120229,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz