niedziela, 29 stycznia 2017

Soczysty kurczak w boczku i curry

Dania główne

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 8 plasterków boczku szwardzwaldzkiego
  • jogurt naturalny
  • Olej
  • kolorowy pieprz
  • curry

Przygotowanie

 
Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na połówki.
Do 3 łyżek oleju dodajemy łyżkę curry i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kurczaka przekładamy do miski, posypujemy solą do smaku i zalewamy jogurtem. Następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Filety wyjmujemy z marynaty i każdą z połówek owijamy dwoma plasterkami boczku.
Układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy kolorowym pieprzem i smażymy z obu stron - na złoto.
źródło: http://smaker.pl/przepis-soczysty-kurczak-w-boczku-i-curry,120298,agnieszkacrow.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz