Składniki
- 2 podwójne filety z kurczaka
- 8 plasterków boczku szwardzwaldzkiego
- jogurt naturalny
- Olej
- kolorowy pieprz
- curry
Przygotowanie
Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na połówki.
Do 3 łyżek oleju dodajemy łyżkę curry i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kurczaka przekładamy do miski, posypujemy solą do smaku i zalewamy jogurtem. Następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Filety wyjmujemy z marynaty i każdą z połówek owijamy dwoma plasterkami boczku.
Układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy kolorowym pieprzem i smażymy z obu stron - na złoto.
źródło: http://smaker.pl/przepis-soczysty-kurczak-w-boczku-i-curry,120298,agnieszkacrow.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz